in

Modern Building Integrating with the Past, Troya Museum

Image Credit: Emre Dörter

Troy Museum for the museum in 2011, Turkey’s Culture and Tourism Ministry opened by national competition results 1. Lean was designed by the architecture. The project, whose construction started in 2013, was completed in October 2018. The archaeological museum, which focuses on the history of the city of Troy, aims to create the feeling of “an artifact removed from the excavation area” in its land next to the ancient city with its appearance obtained with a rusted steel coating.

The ancient city of Troy, which was first discovered in 1870 and later found its place in the UNESCO World Heritage list, is a city famous for the legendary siege that took place with the Trojan horse, which is also the subject of Homer’s Iliad. As a result of the excavations carried out, 9 settlements formed by 4 architectural floors representing seven different cultures were found in Troy. The city has hosted the earliest known encounters of Asian and Mediterranean civilizations in history. The Yalın Architecture team aims at a design that will glorify the rich history of the ancient city in its projects. “The Troy Museum honors the heritage of the city. The museum is a tool to tell the rich history of the city of Troy in natural, cultural, artistic and archaeological contexts. says the team.

Image Credit: Emre Dörter

According to Yalın Architecture, the design is based on conveying a different world from the current world with its historical roots and stories to the visitors. At the beginning of the project, the team focused on two design problems. The first of these is to organize the museum structure and the relations it will establish with its environment. More importantly, according to the other and the team, is to create a structure that has undergone destructions through fires, wars, has been built over and over again, looted, its finds have been stolen, nearly destroyed, opening a window to a civilization and an era that lived in legends and epics. According to the architects, the Troy Museum should feel more beyond the building than its current physical context. For this reason, the architects develop a design fiction through creating thresholds and abstracting visitors there.

Image Credit: Emre Dörter

The museum, from time to time, completely detaches its visitors from the physical context and plunges its visitors into the world of Troy; In short, it aims to create spaces in the area next to the city that reconnect it to its surroundings. Thus, the ancient city of Troy, created by the visitors to the museum, connects the current physical environment and sometimes the stories told only with the artifacts. cube volume. This cube, which is worn with a corten coating and has an old appearance, is the part that the team called “artifact from the excavation area”.

Image Credit: Emre Dörter

The Troy Museum collects all service functions in a single underground floor. This is the part that is not perceived from the outside of the museum and is covered with landscape. The mass of the museum, which houses the exhibition areas, is the section with a square plan rising to the earth from this floor. The cubic volume, which includes exhibition areas with a footprint of 32 × 32 meters, is surrounded by workshops, warehouses, entrance, ateliers, conference halls and technical volumes. There is also a circulation band that separates and connects the support volumes on all four sides of the exhibition building. In this way, visitors can perceive the content of the exhibition during other activities.

Image Credit: Emre Dörter

The Troy Museum, perceived as a giant archaeological find rising from a crevice in the soil, invites visitors to the building by descending a 12-meter-wide ramp. As the visitors descend, they approach the building they see in front of them. The landscape and the earth around them slowly disappear as they get closer and go deeper into the ramp to reach the structure. Here the visitor only sees this “archaeological find” and the sky just before entering the building. When the ramp ends and visitors enter, it immediately joins a new circulation band and moves on to the exhibition volume.

Architect: Yalın Mimarlık
Photos: Murat Germen, Yalın Mimarlık, Studio Rino, Emre Dörter

Written by Stephanie Green

I am dreamer and book reader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

holLA | Second Home Hollywood

An Unused Steel Production Factory Is Transformed Into A Multi-Use Ecological Industrial Park